1.mai Run med Triumph i Vest

Jeg husker 1,mai da jeg var liten. Jeg vokste opp i en av den norske sosialismens høyborger, nemlig industristedet Odda. I min barndom var 1 mai større enn 17. mai. Ikke at vi barna skjønte så mye av forskjellen, vi fikk is, og måtte gå i tog begge dager. Den største forskjellen var at på 1. mai var alle de voksne veldig alvorlige, og det var alltid noen sinte menn på talerstolene som stod å veivet med en knyttneve, mens de brukte utestemmen. Og kvelden før 1.mai var alle de voksne litt mer rare i ansiktet når de drakk voksenbrus, enn kvelden før 17.mai.
De brukte også mer av utestemmen denne kvelden, selv om vi alltid var inne hos naboen….

Jeg likte nok 17.mai best.
Mor vasket og strøk finklærne dagen i forvegen, så de lå klare når salutten smalt kl 08 om morgenen.

Der er vel den største likheten med min 1.mai i dag.

Jeg la fram klær og findressen i går kveld (2 stilllongser, 2 ulltrøyer, fleece og vindjakke og selvsagt kjøredressen. Her ute på bondelandet heises ingen flagg 1.mai, og salutt kl 8 er helt utenkelig. Dessuten var jeg opp kl 07 og kjørte avgårde kl 0750, gradestokken viste 0,5 grader, og det kjentes KALDT, i skyggen på vei mot ferja.
Jeg skulle på kjøretur med Triumph i Vest, en gjeng med Triumphsjåfører fra Hordaland.

Oppmøte på Bjørkheim Kro litt før 0945. Jeg var tidlig ute og fikk på bensin før Roald dukket opp med sin irrgrønne Street Triple.. en knalltøff sykkel.

Så drog vi avgårde, 9 stk, ett par min på overtid, over Kvamskogen, til Kvanndal og videre til Granvin, opp langs Granvinsvatnet og så… skarpt høyre og opp Espelandsdalen og til Ulvik. Et HERLIG stykke vei. Turen for øvrig var fin, vi møtte en hel haug med sykler i Ålvik, og enda flere Harleyer nede i Ulvik. Jeg tipper det var rundt 50 sykler der, på vei opp når vi ankom Ulvik. Svært få av dem hilste.. men nå vet jeg hvorfor så få Harley riders hilser på andre MC førere :lol
Blei en overdådige lunch på Brakanes Hotel , før vi kjørte videre inn fjorden, over Hardangerbrua (det er alltid gromt å kjøre over den, særlig i slikt finvær. Så blei det fergjetur til Utne, og jeg knipset noen bilder.. nydelig på fjorden i dag:

Så rulla vi i rolig tempo mot Jondal og Folgefonn sommerskisenter, men stoppa og tok noen bilder over Herand… var i alle fall ett brukbart et :thumleft

Så var det opp til sommerskisenteret, en liten kopp kaffe el. og mer bilder…. facinerende brøytekanter der oppe :lol

Vel nede på fergekaien blei det en oppsamlingsrunde, før det blei bestemt at vi kjørte til Rosendal for en liten matbit, det viste seg at det ikke bare var enkelt, men mat fikk vi på ymse vis etter hvert.

Forlot de andre på kaien i Rosendal, takk for en knalltur i dag.

Ganske nøyaktig 350 km på meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *