Et eventyr i østerled, Del 2. Grustreff på Finnskogen

Som nevnt i del 1 av «Eventyret i øst» sov jeg leeeenge den morran hos Palma, faktisk så lenge at de vurderte å ringe AMK og be om hjelp.

Jeg trengte det vel, lenge siden jeg har slappet SÅ totalt av som på tunet hos Palma. Frokost/lønsj blei servert, bedre enn på noe hotell, og så var det ut og begynne å virke. Noen ærend inne på Kirkenær, der jeg bla fikk tak i en ny og varmere sovepose, før vi tok en biltur inn på skauen med diverse utstyr (deriblandt en livsviktig bålpanne)
Utpå eftan er vi på syklene og setter kursen innpå skauen, der er ikke mer enn 10-15 min å kjøre, så ikke lenge etter er jeg i gang med å sette opp teltet. Med en velutviklet snorketeknikk er det greit å holde seg for seg selv om natta =D>

Med «leiren» ferdig opprigget, tar det ikke mange minuttene før vi hører lyden av en BMW, og der kommer det jammen en GS 800, i motsatt retning fra der vi kom. Dette er en figur jeg ikke har hilst på før, og vi håndhilser- «Olav, som i Olav K eller Kant 1» sier jeg, og den andre kroppen svarer «Knut K, som i Knut K»
Og det viste seg å være et hyggelig, eller MEGET hyggelig bekjentskap. En etter en ruller kjente og ukjente inn på tunet, BMWilly og Toffinteppen,

Bilde


og etter hvert Gileas, Ojda, Epylypzon og Tom (hardcoregutta sover i telt)
Bilde
Palma lurer på om noen vil frese litt grus, men undertegnede har kjørt nok de siste dagene, og de fleste har jo kjørt et stykke.
Det blir litt skjiitprat på tunet, og nabobikkja finner ut at her er det kake å hale.. og Ronja legger sin elsk på Toffinteppen, i håp om at hun skal dele litt Mor Monsen kake :)
Bilde
I mørkninga dukker Ojda, JRO, Snikkeren og Spirit opp. Da er vi vel omtrent fulltallige, ølboksene sprettes, bålpanna fyres opp og pølser mishandles og spises med velbehag \:D/
I løpet av ettermiddagen og tidlig kveld kom det noen spredde regndråper, men nå er det i ferd med klarne opp—vi er enige om av morradagen blir knallfin:)
Noen er tidlig i seng, andre er det IKKE, men utpå morrakvisten er de fleste frivillig på beina og klar for dagen.
Frokost er alltid godt, og etterpå er det dekksparking og klargjøring av sykkel og seg selv,
Bilde

Bilde
SÅ blir det et lite førermøte med Mentor Palma, og så avgårde. Hardcoregutta Tom og Epylypzon, sammen med upancommingwannabehardcore Snikkeren og Spirit drar i en retning, mens jeg slo meg i lag med Snegleklubben, disse skulle nemlig innom Charlottenberg, og min kjære kokk, hushjelp, kattepasser OG kjæreste aka Frk.Fryd hadde bestillt sigaretter fra sveariket. Nuvel, nå er ikke akkurat den gamle XTZen noen rakett i seg selv, og jeg har jo ikke bøttevis med erfaring selv heller, så Snegleklubben passer nok bra :D

Opp på syklene og avgårde, vi passerer stedet der vi EGENTLIG skulle holdt til, og der vi SKAL være neste år. Som en flokk gåsunger på rekke og rad bråker vi vår vei gjennom skogen med gåsemor (Palma) først, og gåsefar (BMWilly) bakerst.
Bilde

Bilde

om selve kjøreturen og retningen(e) er det ikke så mye å si for min del, jeg hang på, var cornerman når jeg skulle, koste meg til tusen, over varierte grusveier, alt fra knallharde, slette og fisefine skogsautostradaer, til mer eller mindre gjenngrodde traktor»tråkk»,…og alt i mellom.
Jeg konkluderte for min egen del at jeg liker best når det blir LITT røft, slik at man kjenner at man er på skauen, men ikke så røft at det blir start og stopp og velt og bulk og faens oldemor.
Jeg hadde sett for meg at denne Finnskogen var flat med høy furuskog, men det var langt mer kupert enn jeg hadde trodd, med åser og innsjøer, daler og sjarmerende små torp, som de sier i Sverige. Ja, vi suste over grensa på en sånn skogsautostrada, her ser vi Palma som første mann
Bilde
og deretter kommer Ojda, han har fått los på systembolaget i Charlottenberg, og er definitivt med og driver opp tempoet
Bilde

Etter et par timer smakte det helt greit (pluss litt) med litt is og kalde forfriskninger et eller annet sted ved en butikk
Bilde

Så bar det videre inn på skauen igjen, vekk fra sivilisasjonen, og rekken med villmarkens sønner kunne igjen søke skogens ro.
En artig episode er verd å nevne, jeg låg som nummer to, bak Palma, da vi kjører relativt friskt på en fin, men smal vei, i en slags «korridor» av høye trær. Plutselig ser jeg at noe beveger seg litt framfor Palmas sykkel, han/vi har skremt opp en hegre (du vet, en sånn langbeint, langhalset vadefugl-ganske stor) og den sliter med å få høyde. En stund er jeg sikker på at Palma kunne plukket den ned med hånda. Men sakte sakte vinner den høyde, og når jeg passerer under den er det like før den kan svinge over tretoppene. Artig å se en slik storfugl på nært hold.
Til slutt er det stopp igjen, vi har kjørt noen hundre meter på asfalt, og parkerer utenfor et vertshus. Og som alltid ellers, det er gull verd med kjentfolk… her har Palma vært før (tror jeg).
Samtlige bestiller «dagens» og det.. mine damer og herrer, inkluderte INGEN pommes frites, salat med løsmais eller thousand island,
Derimot får vi servert villsvin, og det er noe av det beste jeg har spist noensinne) villsvin har jeg fått før, men ikke SÅ mørt og SÅ velsmakende. Oppriktig synd man må nøye seg med en øl, og ikke kan innhalere en god rødvin til denne maten.

Bilde

Vertshuset på Tvellen- gourmet på Finnskogen

Videre videre- vi har noen tørste sjeler med «Systembolagsfetish» med oss i gåsungeflokken, og etter enda noen mil ankommer vi det forgjettede land, Olav Thons rike og tempelet for renselse av hals og lommebok. Charlottenberg Shoppingsenter
Bilde
Vi ankrer opp utenfor, og allerede før jeg har fått av hjelmen og hanskene er det klart at vi er for seint ute for «bolaget»
Palma som har sjekket åpningstidene gjør seg så liten som han kan, dvs han tar en «Lysbakken», og andre er litt stram i maska i ca ett minutt.

Undertegnede hadde ikke noe ærend på «bolaget» så lett til sinns hamstret jeg kistespiker til frk.Fryd, og litt godsaker til kvelden for meg selv. Samt en haug med parma, serrano og iberico skinke til kjøkkenet på Heimdal Gaard og ikke minst mor og far :)
Vi blir enige om å svi avgårde mot en eller annen butikk innpå skauen, men den var stengt den også, men heldigvis har vi litt øl igjen fra i går.
Jeg skal uansett kjøre langt i morgen, så jeg vet jeg vil begrense meg, det går sikkert fint med bare LITT øl, og resten cola.
Tilbake mot «leiren» kjører vi en kortere rute, og siden BMWilly forlot oss på kjøpesenteret (bursdagsfestforpliktelse) kjører jeg som sistemann, sweeper, på vei hjem. Vi stopper oppå åsen, og får ringt hjem til de lengtende kvinnene våre, før vi kjører ned til den dekningsløse utposten vi bor på ;-)
Der lesket vi strupen med kaldt øl i solnedgangen, jeg tror samtlige var «stinn» av nye opplevelser og inntrykk, så praten gikk lett og skrytingen var hemningsløs. Når mørket faller på fyres bålpanna opp, og etter hvert blir to sekker med grillbriketter lagt på toppen av det voksne bålet. og vipps, en halvtimes tid seinere lukter det grillmat over FInnskogen, og jeg vet ikke om flere enn meg kikket etter ulv?? :shock:

Gileas slenger kveldens desidert største kjøttstykke på grillen, jeg har vel aldri sett en biff på den størrelsen, men at den var minst 1,3 kilo.. garantert. OG jada..han spiste opp alt
Bilde
Kvelden er ikke akkurat varm, så vi sitter i kjøreutstyr og boblejakker, og hutrer innpå kald øl mens vi juger og koser oss.
Jeg er ganske sliten etter dagen, og kveldstrøtt av natur, så ikke lenge etter at Ojda har gått til køys, kryper jeg i min nye og VARME sovepose og sovner søtt (som fortjent)
Neste morgen er jeg tidlig på beina, og begynner å pakke sammen telt og utstyr. Prøver å være litt stille for Tom og Epylypzon liggerog zzzznorker like ved. Snikkeren er tidlig oppe han også, dvs han er tidlig oppe med et ærend, så han har seg en stille stund ved grøfta på andre siden av veien :roll:
Etterpå blir det litt mer skitprat i morgensola, han er jo like pratesjuk som meg :o
Ca kl 0830, «trur eg» at jeg fyrte opp Gamlegutten og la i vei mot Vestlandet (hadde mest lyst å kjøre nordover mot Folldal og Vågå, men pga drittvær oppi der, velger jeg å ta raka vegen hjem, på svingete grusveier selvsagt.
Så med et bilde jeg låner fra Epylypzon, tar jeg farvel for denne gang, og begynner på «the long way home» Men det blir i Episode 3.
Bilde

Tommel opp for en fantastisk helg, for en flott gjeng dette var.
GLEDER meg til neste år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *