Prosjekt «Gamlegutten»

Yamaha XTZ 660 Tènèrè 1997 modell

Denne gamle traveren kjøpte jeg i mai 2012, når sønnen min skulle begynne å øvekjøre med lett MC. Og på mange måter er den inngangen til min voksne MC lidenskap.

Jeg og Junior hadde utallige fine turer sammen under kjøreopplæringen hans, og etter at han fikk lappen, fortsatte jeg med turer på egen hånd.

Sykkelen er i praksis overtatt av min kjære svoger, men den er modifisert endel de siste årene, og forbedret på en rekke punkter, og fra tid til annen tar jeg en tur på Gamlegutten, som jeg kaller sykkelen.

Før det som kalles «Grustur i Øst» på Finnskogen i august 2016 gjorde jeg mange ting med den.

Jeg fikk på sidekofferter fra Hepco & Becker (det stod en H&B toppboks på den når jeg kjøpte den), nye bremse og clutchhendler, nye stålomspundne bremseslanger, brede fothvilere, GPS feste, jeg fikk løftet framskjermen 4 cm, nye dekk (Continental TKC 80) diverse strømuttak og ikke minst oppgraderte og overhalte jeg framgaffelen.

I ettertid har jeg byttet bakdemperen også, montert varmeholker og kjøpt inn endel slitedeler som filter, wire, lagre, drev/kjede og nye dekk.

GPS festet skal bort, og erstattes av en mobilholder. Blir å bruke en vanntett smarttelefon som navigasjonsenhet på denne sykkelen framover.

Er på leit etter «veltebøyler» til denne, og skulle kanskje fått laget en mer komfortabel sal.

Time will show.