Tur på himmelspretten

Var meldt nyy-yydelig vær på himmelspretten, så jeg sov knapt om natta for jeg gleda meg så innmari :knegg
Sovna omsider utpå morrakvisten, og bråvåkna ca kvart på ni… fergja går 0920 (iallefall den jeg hadde sett meg ut) så da blei det litt travelt.
Hoppa i klærne, og beina ned på mannehulen, for å iføre meg litt verneutstyr. Kjente jeg var sulten, men tenkte «de har mat på fergja» så jeg brukte ikke tid på frokost eller niste. Lista meg avgårde på mopeden, og ankom fergja på vanlig vis (full throttle nedover oppstillingsplassen :-)å )
Det var da det gikk opp for meg at dette var fergje 2 (som IKKE har servering ombord) og ikke fergje 1, slik det stod i ruteheftet.
Så da var det bare å si som Twisted Sister sa det på 80’tallet: «Stay hungry!» Såg at Daytona Daniel sitt gule lyn stod oppstillt lengst framme, så det blei litt MCprat under overfarten. Vel framme på Gjermundshavn stakk han rett mot Bergen og Vårmønstringen på Laguneparken, mens jeg var sistemann av fergja, så jeg tok det knusende med ro. Korteste og kjekkeste vei til matservering blei Norheimsund, fant jeg ut, så da blei det å kruse oppover langs fjorden i morgensol, vindstille og fred i sjela ( om man ser bort fra den knurrende magen da :knegg
Stoppa hist og her, oppover langs fjorden og knipset litt bilder med den nye RX100’en 🙂
Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Bilde

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Bilde

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Bilde

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Bilde

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)

Etter en saftig frokost i Norheimsund (en Tigerburger på Essoen :knegg :yeyeye ) rullet jeg oppover Steinsdalen og over Kvamskogen.
Stoppet ved Fossen Bratte, og fikk tatt en kikk på krigsminnesmerket som står der, til minne om kampene der under 2. verdenskrig.
Tre nordmenn mistet livet her den 22. april 1940, under framrykkingen av tyske styrker. Det var en norsk kontrollpost på veien øverst der fossen stuper utfor.
Zoom in (real dimensions: 683 x 1024)Bilde

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)
Bilde
Minnesmerket over de falne nordmennene. Om de tyske styrkene hadde noen tap her, er ikke kjent

6567aca3-859a-4e6a-9895-cc89378fa5a3_l.jpg

Bilde
Fra Fossen Bratte rullet jeg gjennom Samnanger, og videre mot Bergen. Var sjukt sugen på en is nedpå kaien, men tok meg god tid og kjørte alle de gamle vegene fra Trengereid og innover mot Arna og videre mot Åsane. Etter en gjestevisitt på E39, parkerte jeg ved fisketorget og fikk meg en is med 4 kuler samt softis på toppen. Desverre hadde et jazzband stilt seg opp på kaien der, og plutselig var isen mer enn stor nok… Det kom seg litt når jeg traff en gammel kollega der, (han hadde nettopp kjøpt seg en Victory) så vi slo ihjel en drøy halvtime med mimring fra «gamle» dager.

20150514_132621.jpg
Fra fisketorget gikk turen i retning Os, da det hadde surret litt meldinger via SMS’gruppa til Triumph i Vest. Oppmøte på Statoilen på Os klokka 1530.
Den naturlige veien med Speedy er jo over Fanafjellet, og også denne gangen innfrir dette veistykket.. et blir «hiiihaaaa» hele veien :yeyeye
På TiV sin SMSgruppe blei det fristet med en tur til Strandvik, så når jeg omsider fikk ut fingen, hadde vi det for travelt til fergja. Så den mista vi. jaja, det tar ei stund å kjøre rundt, men en omvei på 8-9 mil på svingete veier, sammen med kjekke venner og nyydelig vårsol er ikke direkte smertefullt det heller :knegg :knegg
Så da blei det rundturen fra Hatvik via Rolvsvåg til Samnanger, Tysse, Eikelandsosen og ut igjen mot Venjaneset. Men svingte av på toppen der, og utover mot Strandvik. Endel veiarbeid tok brodden av det verste kjøregleden på den svingete veien, så farten holdt seg for en gangs skyld på et prikkfritt nivå :knegg
Jeg hadde aldri satt mine gummilisser utover denne veien, men FOR en nydelig plass med fiiiin utsikt det var :prf

Bilde
Maten på kafeen der var det heller ikke noe å si på. Rikelige porsjoner, og når den blir servert av unge piker i korte skjørt ..ja da kjenner man at man lever :yeyeye :yeyeye

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Bilde

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Bilde

Kjørte avgårde tidsnok til å ha god tid til 1935 fergja, og vel hjemme blei det tidlig kveld….

Totalt 360 km

Zoom in (real dimensions: 700 x 609)Himmelsprett.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *